SAVJETOVANJE I PROJEKTIRANJE

Savjetujemo Vas pri odabiru izvedbe bazena i bazenske opreme. Projektiramo ili dajemo podršku u projektiranju bazena za plivanje, privatnih i javnih, svih veličina, oblika, dubina i namjena. A&T Europe sa odjelima Myrtha Pools, Piscine Castiglione i POOL'S, čije proizvode i usluge nudimo na našem tržištu, jedna je od najstarijih Europskih kompanija u proizvodnji bazena za plivanje, osnovana 1961 godine, sa distributivnim kanalima u SAD-u, Europi i Aziji,  uspostavljenom prodajom, instalacijom i servisnom službom u preko 30 zemalja.


IZVEDBA I SERVIS

Isporučujemo i ugrađujemo strojarsku opremu za sve vrste bazena. Isporučujemo i montiramo bazene sa oplatom od galvaniziranih čeličnih ploča i Alkorplan folije ili bazene Myrtha sa inoks konstrukcijom, sa tvornički apliciranim slojem PVC-a. Bazeni mogu biti sa skimerima ili preljevnim kanalom. Nudimo servis i održavanje opreme i bazena.


MYRTHA TEHNOLOGIJA

Ovaj je sustav prije 40 godina patentiran u Njemačkoj. Do danas je postavljeno preko 8000 javnih i privatnih bazena. Tokom tog vremena izvršena su mnoga poboljšanja i danas imamo jedinstveni asortiman bazenskih oblika prikladnih za tradicionalne i suvremene "deck level" bazene uz vrlo ekonomičnu izgradnju i održavanje. Ovom se tehnologijom izvode bazeni sa skimerom i bazeni sa preljevnim kanalom.

Osim gradnje novih bazena, ovom je tehnologijom moguće vrlo jednostavno, ekonomično i uspješno obnoviti stare bazene kod kojih je došlo do oštećenja i napuklina u AB školjci.

elementi Myrtha konstrukcije

stepenice kod Myrtha konstrukcije

rekonstrukcija bazena  Myrtha elementima


MYRTHA zidna struktura
Modularni se zidovi sastoje od inoks panela, na čiju je unutrašnju stranu direktno polimeriziran tvrdi PVC. Vanjska je strana zaštićena polietilenskom folijom.Standardne dimenzije čeličnih panela su 90 cm širine i proizvoljne visine visine. U ponudi su: ravni i "freeform" paneli sa ili bez keramike, za bazene sa skimerom ili preljevnim kanalom, iste ili promjenjive dubine, te za takmičarske bazene, paneli sa utorom za stajanje uz rub, stepenicama ili takmičarskom stupićima.

                                 


MYRTHA konstrukcija

Ova je konstrukcija izvanredno otporna na pritiske vode unutar bazena kao i pritiske nasipnog materijala s vanjske strane i dovoljno je elastična, te odgovara europskim protupotresnim standardima. Na betonsku se podlogu montira nosivi čelični okvir unutar kojeg se ugrađuje beton kao podloga za dno bazena. Tako je moguće postići idealnu horizontalnost bazena. Na okvir se montiraju zidovi bazena, međusobno povezani vijcima i sa vanjske se strane spojevi stranica učvršćuju trokutastim čeličnim okvirima. Tako se dodatno povećavaju sigurnost i samonosivost konstrukcije. Kod izvedbe sa preljevom, na vanjski se rub bazena montira preljevni kanal.

dno okvir bazen


Dno bazena

Betonsko se dno presvlači armiranom PVC folijom debljine 1,5 mm. Folije se međusobno zavare i spojevi se dodatno obrade tekućim PVC-om. Posebno se brtve spojevi zidova i dna bazena.
PVC folija je rezultat višegodišnjeg razvoja i odlikuje je velika trajnost (10 godišnja tvornička garancija). Izdrži temperature od -30 do +50 stupnjeva Celzija, nije porozna, ne iritira kožu, glatka je i otporna na UV zračenje i ne dozvoljava stvaranje naslaga algi.

Moguće je izabrati različite oblike dna. Folija se može prilagoditi svakom obliku dna.


Oblici i veličine bazena

U obliku i veličini bazena praktički nema ograničenja. Sustav je prikladan za kućne bazene, a i za bazene veće od olimpijskih. Zahvaljujući visokoj tehnologiji proizvodnje ovi bazeni zadovoljavaju standarde koje traže Regulacijska tijela plivačke udruge (SAR). U ponudi je i razna dodatna oprema.

Neki od mogućih oblika dna bazena

Neki od mogućih oblika bazena


PREDNOSTI MYRTHA SUSTAVA SA PRELJEVNIM KANALOM