B A Z E N I :

Sustav sa skimerima

Ovi bazeni nude najveći izbor različitih oblika, koji će zadovoljiti Vaše osobne želje. Uživajte u mogućnosti vlastitog kreiranja i prilagođavanja bazena specifičnostima Vašeg terena. Ovaj je sustav ekonomičan i potpuno zadovoljava zahtjeve za kvalitetom vode, koji se postavljaju pred privatne bazene, ali ima neke nedostatke u odnosu na sustav sa preljevnim kanalom:
  - Ispust vode je lociran na nekoliko mjesta, a ne duž cijele stranice, tako da je kruženje i pročišćavanje vode otežano
  - Nivo vode ne seže do vrha bazena, pa se na stranicama bazena, u razini vode, pojavljuju tragovi od masnoća i nečistoće.


Sustav sa preljevnim kanalom
Bazen s preljevnim kanalom i kompenzacijskim rezervoarom je gotovo idealan sustav, iako se zbog nešto skuplje izvedbe uglavnom primjenjivao kod većih privatnih ze za javne bazene. Voda u bazenu stalno kruži i čisti se. Preljevni se kanal može ugraditi na jednoj ili na svim stranicama bazena. Automatska kontrola nivoa vode u bazenu pomoću kompenzacijskog rezervoara jamči maksimalnu higijenu. Ove je bazene moguće izvesti sa armirano betonskom školjkom, od galvanizirane metalne oplate ili u Myrtha tehnologiji.
 
Što je do jučer bila velika raskoš, danas je dostupno zahvaljujući Myrtha tehnologiji. Bazen postaje pravo vodeno zrcalo koje Vašem vrtu daje profinjen estetski izgled. Plivajući u Vašem bazenu, osjetit ćete sigurnost jer Vam voda koja se sa svih strana prelijeva preko ruba bazena omogućava jednostavno i sigurno ulaženje i izlaženje iz bazena. Vaš Myrtha bazen postat će najljepše mjesto za opuštanje i odmor Vas Vaše obitelji.


skimer bazen sa skimerom preljev bazen sa preljevnim kanalom


Š K O LJ K A   I   O B L O G A   B A Z E N A :

Školjka bazena može biti armirano betonska ili od čeličnih panela, (inoks ili vruće cinčanih). Školjku bazena uobičajeno oblažemo nekim materijalom zbog funkcionalnih i estetskih razloga. Funkcionalni razlozi su: vodonepropusnost, lakše održavanje, trajnost, sigurnost u korištenju... Postižemo ih oblaganjem školjke posebnom folijom (Alkorplan), keramičkim pločicama ili bojenjem odgovarajućom bojom.
Trajnost nanosa boje ovisi o pripremi i kvaliteti podloge i uvijek je znantno manja od trajnosti folije ili keramike i iskustvo pokazuje da izdaci za bojenje tokom eksploatacije ukupno prelaze cijenu koštanja drugih obloga.
Keramičke pločice su estetski privlačne, ali imaju i nekoliko nedostataka. U slučaju napuknuća školjke bazena, sanacija je vrlo delikatna i često neuspješna; zbog nedovoljno kvalitetne pripreme podloge ili manje kvalitetnih ljepila pločice ubrzo počnu otpadati, fuge su porozne pa ih je teško čistiti (upotrebom epoksidnih ljepila, ovi se problemi znatno smanjuju, ali istovremeno udvostručuju cijenu postave.
Myrtha konstrukcija bazena sa završnim rubom od keramičkih pločica, koristi odlike sustava Myrtha (ekonomičnost, sigurnost, trajnost..) i vizualnu atraktivnost keramike.
Alkorplan folija je debljine 1,5 mm, armirana, Izdrži 10%tno produženje prije pucanja, temperaturno postojana od -30 do +50 stupnjeva Celzija, vodonepropusna, glatka je i otporna na UV zračenje, sa 10 godišnjom tvorničkom garancijom, lako se prilagodi svakom obliku bazena.
klupa klupa obložena Alkorplan folijom

keramički rub keramički rub bazena Myrtha tehnologije